ЗА ТРКАТА

Cevahir Tower Run се роди како соработка помеѓу АК Работнички и Cevahir Sky City. Оваа трка е прва од овој карактер во Македонија, и единствено место на коешто истата може да се одржи е токму Cevahir Sky City, комплекс составен од 4те највисоки кули во Македонија, секоја со по 40 ката и 130м височина.

ПРОТОКОЛ НА ТРКАТА

Пријава за трката може да направите тука. Бројот на учесници ќе биде ограничен (250) На секои 30 секунди по еден натпреварувач/ка ќе тргнува од стратната линија до самиот врв на кулата Ц т.е. ќе има за задача да ги искачи сите 41 кат. На врвот секој ќе добие медал за успешно завршена трка и фотографија со единствениот поглед од кулата Ц на Cevahir Sky City.

Трката е влезена во календарот на светската асоцијација Tower Running World Association, која што ги надгледува трките од овој тип, и Cevahir Tower Run од следната година ќе стане рамноправен член на оваа асоцијација, со што ќе привлечеме светски познати тркачи по скали.

ФАКТИ ЗА ТРКАТА

ФАКТИ ЗА ТРКАТА

41

КАТ

752

СКАЛИЛА

9:00

ПРВ СТАРТ

СКОПЈЕ

ЛОКАЦИЈА

41

КАТ

752

СКАЛИЛА

9:00

ПРВ СТАРТ

СКОПЈЕ

ЛОКАЦИЈА

ИНФОРМАЦИИ

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ТРКАТА

Пријавувањето за трката е возможно само онлајн преку порталот за пријави www.smartrace.club
Бројот на учесници е ограничен (250-300), ве советуваме да побрзате со пријавување.

КОТИЗАЦИЈА

Котизација за учество на трката
– до 17 ноември или до пополнување на предвидените места – 850 ден
Плаќањето се врши онлајн или преку уплатница во банка. Начинот го бирате при самиот процес на пријавување.

СОДРЖИНА НА СТАРТЕН ПАКЕТ

– Стартен број со чип
– Маица со лого на трката
– Медал за успешно завршена трка
– Фотографии преку апликацијата Pic2Go
– Прва помош во случај на незгода
– Онлајн резултати и диплома
– Осигурување од повреда за време на трката
– Подароци од партнерите на трката

ПОДИГАЊЕ НА СТАРТНИ ПАКЕТИ

Стартните пакети ќе се подигаат на 19 ноември пред кулата Ц на Cevahir Sky City од 15 до 18 часот.

НАГРАДЕН ФОНД

Награден фонд е предвиден за први 3 места во машка и женска конкуренција:
1 место – 9.000 ден
2 место – 6.000 ден
3 место – 3.000 ден

СТАРТ НА ТРКАТА

Првиот учесник/чка ќе стартува во 9.00 часот пред кулата Ц, а потоа на секои 30 секунди стартува нов/а учесник/чка. Стартното време го одбира секој/а учесник/чка при процесот на пријавување од понудените стартни времиња. На секој/а учесник/чка веднаш по комплетираната пријава (извршена уплата) му/и се доделува стартен број и му се испраќа е-маил со нивното стартно време и стартен број. Се замолува секој да го почитува потврденото време на старт и да биде во зоната на старт пред кулата Ц најдоцна 10 минути пред својот старт.

ЦЕЛ НА ТРКАТА

Целта е на врвот/терасата  на 41 кат на кулата Ц. После излегување на терасата учесникот/чката поминува низ целната капија каде му се регистрира неговото/нејзиното време, добива медал за учество во трката, добива освежување и се прават неколку фотографии со уникатен поглед од врвот на Џевахир кулите. После фотографирањето учесникот/чката се упатува кон еден од лифтовите со кои се симнува во стартната зона пред кулата Ц  каде може да ги следи резултатите од останатите учесници.

Заради ограничениот простор на терасата на кулата Ц задржување повеќе од 3 минути нема да биде дозволено.

ПРОГРАМА НА ДЕНОТ НА ТРКАТА

На денот на трката пред кулата Ц, кадешто ќе биде и старот на трката ќе бидат поставени штандови од нашите партнери и видео бим на којшто ќе може да се следат резултатите во живо и видео стрим од врвот на кулата Ц. 
08:45 – Пристигнување на старт на првите учесници и навивачите
09:00 – Старт на првиот/та учесник/чка, потоа на секој 30 секунди стартува следен/на учесник/чка
11:30 – Старт на последниот/ната учесник/чка
11:40 – Прогласување на победниците на бина пред кулата Ц
12:00 – Забава и дружење на сите учесници и публика пред платото на кулата Ц
13:00 – Официјално затворање на настанот

ПРАВО НА УЧЕСТВО ВО ТРКАТА

Право на учество во трката има секој со наполнети 14 години. Со самата пријава секој/а учесник/чка ги прифаќа условите на трката.

ПРВА ПОМОШ

За времетраење на целиот настан екипи на Црвениот Крст и Брза помош ќе бидат распоредени пред, на скалите и на терасата на кулата Ц. Доколку ви е потребна лекарска помош пред трката, за време на трката и по завршување на трката на терасата ве молиме да се обратите до нашите волонтери кои ќе бидат распоредени на стартот и целта и на секој кат на скалите за да повикаат лекарска екипа.

РЕЗУЛТАТИ И ВИДЕО СТРИМ

Резултатите од трката ќе можат да се следат во живо на нашата веб страна или на веб страната на нашиот партнер www.tagtiming.mk

Исто така преку нашиот YouTube канал и поставениот видео бим на стартот (пред кулата Ц) ќе може да се следи видео стрим во живо од влегувањето на целта на секој/a учесник/чка.

ИНФОРМАЦИИ

ПРОТОКОЛ НА ТРКАТА

Пријава за трката може да направите тука. Бројот на учесници ќе биде ограничен (250) На секои 30 секунди по еден натпреварувач/ка ќе тргнува од стратната линија до самиот врв на кулата Ц т.е. ќе има за задача да ги искачи сите 41 кат. На врвот секој ќе добие медал за успешно завршена трка и фотографија со единствениот поглед од кулата Ц на Cevahir Sky City.

Трката е влезена во календарот на светската асоцијација Tower Running World Association, која што ги надгледува трките од овој тип, и Cevahir Tower Run од следната година ќе стане рамноправен член на оваа асоцијација, со што ќе привлечеме светски познати тркачи по скали.

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ТРКАТА

Пријавувањето за трката е возможно само онлајн преку порталот за пријави www.smartrace.club
Бројот на учесници е ограничен (250-300), ве советуваме да побрзате со пријавување.

КОТИЗАЦИЈА

Котизација за учество на трката.
– до 17 ноември или до пополнување на предвидените места – 850 ден
Плаќањето се врши онлајн или преку уплатница во банка. Начинот го бирате при самиот процес на пријавување.

СОДРЖИНА НА СТАРТЕН ПАКЕТ

  • Стартен број со чип
  • Маица со лого на трката
  • Медал за успешно завршена трка
  • Фотографии преку апликацијата Pic2Go
  • Прва помош во случај на незгода
  • Онлајн резултати и диплома
  • Осигурување од повреда за време на трката
  • Подароци од партнерите на трката

ПОДИГАЊЕ НА СТАРТНИ ПАКЕТИ

Стартните пакети ќе се подигаат на 19 ноември пред кулата Ц на Cevahir Sky City од 15 до 18 часот.

НАГРАДЕН ФОНД

Награден фонд е предвиден за први 3 места во машка и женска конкуренција:
1 место – 9.000 ден
2 место – 6.000 ден
3 место – 3.000 ден

СТАРТ НА ТРКАТА

Првиот учесник/чка ќе стартува во 9.00 часот пред кулата Ц, а потоа на секои 30 секунди стартува нов/а учесник/чка. Стартното време го одбира секој/а учесник/чка при процесот на пријавување од понудените стартни времиња. На секој/а учесник/чка веднаш по комплетираната пријава (извршена уплата) му/и се доделува стартен број и му се испраќа е-маил со нивното стартно време и стартен број. Се замолува секој да го почитува потврденото време на старт и да биде во зоната на старт пред кулата Ц најдоцна 10 минути пред својот старт.

ЦЕЛ НА ТРКАТА

Целта е на врвот/терасата  на 41 кат на кулата Ц. После излегување на терасата учесникот/чката поминува низ целната капија каде му се регистрира неговото/нејзиното време, добива медал за учество во трката, добива освежување и се прават неколку фотографии со уникатен поглед од врвот на Џевахир кулите. После фотографирањето учесникот/чката се упатува кон еден од лифтовите со кои се симнува во стартната зона пред кулата Ц  каде може да ги следи резултатите од останатите учесници.

Заради ограничениот простор на терасата на кулата Ц задржување повеќе од 3 минути нема да биде дозволено.

ПРОГРАМА НА ДЕНОТ НА ТРКАТА

На денот на трката пред кулата Ц, кадешто ќе биде и старот на трката ќе бидат поставени штандови од нашите партнери и видео бим на којшто ќе може да се следат резултатите во живо и видео стрим од врвот на кулата Ц. 
08:45 – Пристигнување на старт на првите учесници и навивачите
09:00 – Старт на првиот/та учесник/чка, потоа на секој 30 секунди стартува следен/на учесник/чка
11:30 – Старт на последниот/ната учесник/чка
11:40 – Прогласување на победниците на бина пред кулата Ц
12:00 – Забава и дружење на сите учесници и публика пред платото на кулата Ц
13:00 – Официјално затворање на настанот

ПРАВО НА УЧЕСТВО ВО ТРКАТА

Право на учество во трката има секој со наполнети 14 години. Со самата пријава секој/а учесник/чка ги прифаќа условите на трката.

ПРВА ПОМОШ

За времетраење на целиот настан екипи на Црвениот Крст и Брза помош ќе бидат распоредени пред, на скалите и на терасата на кулата Ц. Доколку ви е потребна лекарска помош пред трката, за време на трката и по завршување на трката на терасата ве молиме да се обратите до нашите волонтери кои ќе бидат распоредени на стартот и целта и на секој кат на скалите за да повикаат лекарска екипа.

РЕЗУЛТАТИ И ВИДЕО СТРИМ

Резултатите од трката ќе можат да се следат во живо на нашата веб страна или на веб страната на нашиот партнер www.tagtiming.mk

Исто така преку нашиот YouTube канал и поставениот видео бим на стартот (пред кулата Ц) ќе може да се следи видео стрим во живо од влегувањето на целта на секој/a учесник/чка.