ЗА ТРКАТА

Во организација на АК Работнички во партнерство со Cevahir Sky City во Скопје ќе се организира за прв пат трка по скали во една од кулите на Cevahir со наслов Cevahir Tower Run или “Освој го врвот на Џевахир кулите“.

Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300) и на секои 30 секунди од пред кулата Ц ќе стартува по еден натпреварувач кој ќе трча по скалите до врвот на кулата каде ќе добие медал за успешно освоениот врв на кулите и фотографија со единствен поглед од кулите на Џевахир. Трките од овој карактер се одржуваат во највисоките згради низ целиот свет, за што е и формирана посебна асоцијација (Tower Running World Association), во план е и нашата трка од следната година да стане полноправен член со што ќе ги привлечеме најдобрите натпреварувачи од целиот свет да бидат дел од оваа трка.

ЗА ТРКАТА

Во организација на АК Работнички во партнерство со Cevahir Sky City во Скопје ќе се организира за прв пат трка по скали во една од кулите на Cevahir со наслов Cevahir Tower Run или “Освој го врвот на Џевахир кулите“.

Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300) и на секои 30 секунди од пред кулата Ц ќе стартува по еден натпреварувач кој ќе трча по скалите до врвот на кулата каде ќе добие медал за успешно освоениот врв на кулите и фотографија со единствен поглед од кулите на Џевахир. Трките од овој карактер се одржуваат во највисоките згради низ целиот свет, за што е и формирана посебна асоцијација (Tower Running World Association), во план е и нашата трка од следната година да стане полноправен член со што ќе ги привлечеме најдобрите натпреварувачи од целиот свет да бидат дел од оваа трка.

ПАРТНЕРИ

ПАРТНЕРИ