Cevahir Tower Run

Cevahir_Tower_Run_Logo-1-removebg-preview
ПРИЈАВИ СЕ  /  ЗА ТРКАТА   /   ИНФОРМАЦИИ   /   ФОТО ГАЛЕРИЈА
  • 00Ден
  • 00Часа
  • 00Мин
  • 00Сек

ENG

ЗА ТРКАТА - ОСВОЈ ГО ВРВОТ НА ЏЕВАХИР КУЛИТЕ

Во организација на АК Работнички во партнерство со Cevahir Sky City во Скопје ќе се организира за прв пат трка по скали во една од кулите на Cevahir со наслов Cevahir Tower Run или “Освој го врвот на Џевахир кулите“.

Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300) и на секои 30 секунди од пред кулата Ц ќе стартува по еден натпреварувач кој ќе трча по скалите до врвот на кулата каде ќе добие медал за успешно освоениот врв на кулите и фотографија со единствен поглед од кулите на Џевахир. Трките од овој карактер се одржуваат во највисоките згради низ целиот свет, за што е и формирана посебна асоцијација (Tower Running World Association), во план е и нашата трка од следната година да стане полноправен член со што ќе ги привлечеме најдобрите натпреварувачи од целиот свет да бидат дел од оваа трка.

ЗА ТРКАТА - ОСВОЈ ГО ВРВОТ НА ЏЕВАХИР КУЛИТЕ

Во организација на АК Работнички во партнерство со Cevahir Sky City во Скопје ќе се организира за прв пат трка по скали во една од кулите на Cevahir со наслов Cevahir Tower Run или “Освој го врвот на Џевахир кулите“.

Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300) и на секои 30 секунди од пред кулата Ц ќе стартува по еден натпреварувач кој ќе трча по скалите до врвот на кулата каде ќе добие медал за успешно освоениот врв на кулите и фотографија со единствен поглед од кулите на Џевахир. Трките од овој карактер се одржуваат во највисоките згради низ целиот свет, за што е и формирана посебна асоцијација (Tower Running World Association), во план е и нашата трка од следната година да стане полноправен член со што ќе ги привлечеме најдобрите натпреварувачи од целиот свет да бидат дел од оваа трка.

ПРОТОКОЛ НА ТРКАТА

Пријава за трката може да направите тука.
Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300)
На секои 30 секунди по еден натпреварувач/ка ќе тргнува од стратната линија до самиот врв на кулата Ц т.е. ќе има за задача да ги искачи сите 41 кат.

На врвот секој ќе добие медал за успешно завршена трка и фотографија со единствениот поглед од кулата Ц на Cevahir Sky City.
Со оглед на тоа дека ова е прва трка од овој тип во Македонија, се надеваме дека веќе од следната година нашата трка ќе биде дел од асоцијацијата Tower Running World Association, којашто ги надгледува трките од овој тип, и Cevahir Tower Run ќе стане дел од светските трки, ќе привлече светски таленти и ќе стане традиција на македонските трки.

ПРОТОКОЛ НА ТРКАТА

Пријава за трката може да направите тука
Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300)
На секои 30 секунди по еден натпреварувач/ка ќе тргнува од стратната линија до самиот врв на кулата Ц т.е. ќе има за задача да ги искачи сите 41 кат.

На врвот секој ќе добие медал за успешно завршена трка и фотографија со единствениот поглед од кулата Ц на Cevahir Sky City.

Со оглед на тоа дека ова е прва трка од овој тип во Македонија, се надеваме дека веќе од следната година нашата трка ќе биде дел од асоцијацијата Tower Running World Association, којашто ги надгледува трките од овој тип, и Cevahir Tower Run ќе стане дел од светските трки, ќе привлече светски таленти и ќе стане традиција на македонските трки.