Cevahir Tower Run

Cevahir_Tower_Run_Logo-1-removebg-preview
ПРИЈАВИ СЕ  /  ЗА ТРКАТА   /   ИНФОРМАЦИИ   /   ФОТО ГАЛЕРИЈА
  • 00Ден
  • 00Часа
  • 00Мин
  • 00Сек

ENG

ОСВОЈ ГО ВРВОТ
НА ЏЕВАХИР КУЛИТЕ

20 Ноември, 2022

ОСВОЈ ГО ВРВОТ
НА ЏЕВАХИР КУЛИТЕ

20 Ноември, 2022

ЗА ТРКАТА

Во организација на АК Работнички во партнерство со Cevahir Sky City во Скопје за прв пат ќе се организира трка по скали во кулата Ц на Cevahir Sky City со наслов Cevahir Tower Run под мотото “Освој го врвот на Cevahir кулите“.

Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300), кои на секои 30 секунди од пред кулата Ц ќе стартуваат по скалите до врвот на кулата кадешто ќе може да добијат медал за успешно освоениот врв на кулите, и ќе добијат фотографија со единствен поглед од кулите на Cevahir Sky City. Трките од овој карактер се одржуваат во највисоките згради низ целиот свет, за што е и формирана посебна асоцијација (Tower Running World Association), а во план е и нашата трка од следната година да стане полноправен член со што ќе ги привлечеме најдобрите натпреварувачи од целиот свет да бидат дел од оваа трка.

ЗА ТРКАТА

Во организација на АК Работнички во партнерство со Cevahir Sky City во Скопје за прв пат ќе се организира трка по скали во кулата Ц на Cevahir Sky City со наслов Cevahir Tower Run под мотото “Освој го врвот на Cevahir кулите“.

Бројот на учесници ќе биде ограничен (250 до 300), кои на секои 30 секунди од пред кулата Ц ќе стартуваат по скалите до врвот на кулата кадешто ќе може да добијат медал за успешно освоениот врв на кулите, и ќе добијат фотографија со единствен поглед од кулите на Cevahir Sky City. Трките од овој карактер се одржуваат во највисоките згради низ целиот свет, за што е и формирана посебна асоцијација (Tower Running World Association), а во план е и нашата трка од следната година да стане полноправен член со што ќе ги привлечеме најдобрите натпреварувачи од целиот свет да бидат дел од оваа трка.

ИНФОРМАЦИИ

Трката се одржува на 20 ноември 2022. Стартот на трката е пред кулата Ц, се трча по скалилата во кулата Ц со финиш на терасата на 41 кат на кулата Ц.

За трката пријавете се тука

Во трката може да учествува секој кој е постар од 14 години и кој се чувствува психофизички подготвен да искачи 41 кат во кулата Ц.

Да, предвидени се парични и стокови награди за најдобрите 3 во машка и женска конкуренција. Секој/а натпреварувач/ка што ќе ја заврши трката на врвот на кулата Ц ќе добие и медал за учество во трката.

ИНФОРМАЦИИ

Трката се одржува на 20 ноември 2022. Стартот на трката е пред кулата Ц, се трча по скалилата во кулата Ц со финиш на терасата на 41 кат на кулата Ц.

За трката пријавете се тука

Во трката може да учествува секој кој е постар од 14 години и кој се чувствува психофизички подготвен да искачи 41 кат во кулата Ц.

Да, предвидени се парични и стокови награди за најдобрите 3 во машка и женска конкуренција. Секој/а натпреварувач/ка што ќе ја заврши трката на врвот на кулата Ц ќе добие и медал за учество во трката.

ПАРТНЕРИ

ПАРТНЕРИ

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ФОТО ГАЛЕРИЈА